El 31 de maig de cada any l’OMS celebra el Dia mundial sense tabac amb l’objectiu de posar de relleu els riscos associats amb el tabaquisme. Enguany el lema és “Tabac i cardiopaties”, que busca alertar a la població sobre la relació entre el consum de tabac i les malalties cardiovasculars: cardiopatia isquèmica (angina de pit i infart de miocardi), accident cerebrovascular i malaltia vascular perifèrica.

Entorn del Dia mundial sense tabac i la Setmana sense fum 2018 s’ha dissenyat la campanya comunitària “Terrassa batega” per tal de sensibilitzar la població dels riscos sobre la salut que comporta fumar, en especial sobre la salut cardiovascular, incloent els riscos sobre la salut de l’exposició al fum de tabac aliè.

El dia 31 de maig (Dia mundial sense tabac)  de 17 a 20 h a la Plaça Vella s’instal·laran dues carpes. Una amb informació sobre CONSELLS EN PREVENCIÓ DE MALALTIES CARDIOVASCULARS, atesa per tècnics/tècniques del Servei de Salut i professionals sanitaris col·laboradors, on es durà a terme una activitat participativa per adults i per nens. L’altra amb tallers sobre SUPORT VITAL BÀSIC i ÚS DE DESFIBRIL·LADOR EXTERN AUTOMÀTIC (DEA), atesa per professionals de Creu Roja, dins el projecte “Terrassa cardioprotegida”.

 Durant la setmana sense fum: del 25 al 31 de maig els diversos CAPs de la ciutat instal·laran taules informatives al vestíbul amb informació sobre els riscos associats al consum de tabac i els professionals sanitaris realitzaran carboximetries i consells breus per deixar de fumar. Alguns dels CAPs han programat activitats específiques, com una caminada popular per Vallparadís (CAP Nord i CAP Est), una xerrada a la Bd6 (CAP Nord) o un concurs de vídeos entre adolescents (CAP Sud).

 Als centres d’educació secundària els infermers i les infermeres de salut i Escola realitzaran carboximetries i consell breu a estudiants d’ESO i Batxillerat i els educadors i les educadores dels PIJ (Punts d’Informació Jove a l’Institut) del servei de Joventut faran la dinàmica “Què en saps del tabac?” adreçada a l’alumnat tan per prevenir l’inici del consum de tabac com per conscienciar dels riscos sobre la salut que te el tabac en tots els seus productes.

Durant aquesta setmana es difondran missatges preventius del consum de tabac i de l’exposició al fum ambiental de tabac a l’espai WEB de l’Ajuntament i a les xarxes socials