Moltes vegades no és fàcil prendre decisions. En moltes ocasions no sabem què fer o tenim dubtes sobre les conseqüències d’una decisió i seguim el que diu la majoria o el que diu algú altre en qui confiem. Escoltar les opinions i experiències de les nostres amigues i amics ens ajuda a aprendre i créixer, però cada persona és diferent i una decisió en un moment determinat pot no tenir per mi les mateixes conseqüències que aquesta mateixa decisió en un altre moment i per a una altra persona.

Hem d’aprendre a mantenir una actitud assertiva, que consisteix en donar la nostra opinió i saber dir que no si hi ha un pla o una activitat que no ens ve de gust, no ens agrada, si pensem que pot ser negativa per a nosaltres o si sabem que comporta uns riscos massa importants com per jugar-me-la. Per ser assertives, les persones hem de tenir informació real sobre les conseqüències de les nostres decisions i hem de saber com transmetre opinió sense ferir a la resta de persones.

Quan no sabem com expressar la nostra opinió per manca d’informació o per por al què diran,  a que ens deixin de banda, a ferir els sentiments de les altres persones… o perquè ens falta informació per prendre una decisió per nosaltres mateixes i seguim el que les altres persones decideixen tot i que no estem segures de compartir-ho completament,  ens estem deixant portar per la PRESSIÓ DE GRUP NEGATIVA. Cal que les nostres decisions siguin nostres: lliures, autònomes i basades en informació real. Això evitarà que caiguem en riscos innecessaris tant nosaltres com les nostres amigues i amics i que puguem gaudir tot el grup de les estones i activitats que compartim.

 

 

Per tenir més inforamció sobre la pressió de grup pots consultar els següents enllaços:

Límits i consum de drogues – Som.nit

Trobaràs més informació aquí:

Sota pressió – PDS
La meva responsabilitat i el meu consum – Energy Control
Febre del divendres nit – PDS
Join the party! Vine a la festa – Energy Control
Juego mis cartas – Generalitat de Catalunya